«Αν λαχταράς τη λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις. Μόνος σου παρ ̓ την αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις»

«Καλή σας όρεξη κύριοι, την Κύπρο μας μόνο μην φάτε...»


Ολοκληρώθηκε το περιβόητο δείπνο του Προέδρου της Κυπρακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογκλου, κάτω από την διαιτησία του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε πως οι ηγέτες των δύο «κοινοτήτων» δεσμεύτηκαν για λύση αποδεκτη΄και από τις δύο «κοινότητες». Και έρχονται στο μυαλό του κάθε ορθά σκεπτόμενου Κύπριου τα εξής ερωτήματα. Γιατί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός διεθνώς και καθ΄όλα αναγνωρισμένου κράτους, να συζητά σαν εκπρόσωπος της Ε/Κ κοινότητας, ως ίσος προς ίσον με έναν παράνομα εκλεγμένο «πρόεδρο» μιας αποσχιστικής ωντότητας η οποία στην ουσία αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία; Δηλαδή όχι μόνο υποβαθμίσαμε το κράτος μας σε κοινότητα και τον πρόεδρό μας σε κοινοτάρχη, αλλά αναγνωρίσαμε στην ουσία το Ψευδοκράτος σαν ένα κράτος ίσο με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεύτερον, όταν ο κ. Ντάουνερ αναφέρεται σε λύση αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, τί ακριβώς εννοεί;; Μία λύση (διάΛΥΣΗ) σε βάση Ομοσπονδίας; Μία λύση που μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, κοινό μερίδιο σε φυσικούς πόρους,διαγραφή της Ιστορίας και των αγώνων ενός ολόκληρου νησιού για χάρη μιας δήθεν «λύσης αποδεκτής και από τις δύο πλευρές;;»

Πρέπει επιτέλους να γίνει ξεκάθαρο. Το Κυπριακό είναι πρόβλημα ΕΙΣΒΟΛΗΣΚ ΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, και ΟΧΙ Δικοινοτικό Πρόβλημα! Ο πραγματικός θύτης είναι η Τουρκία, και αυτή πρέπει να κάτσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου και να δούμε τί θα κάνουμε! Δυστηχώς μέχρι σήμερα, ο διεθνής παράγοντας ασκεί πιέσεις περισσότερο στο θύμα (Κύπρος) παρά στον θύτη (Τουρκία). Βεβαίος αυτό είναι αποτέλεσμα έλλειψης στρατηγικής και ικανής ηγεσία από την δική μας πλευρά. Είναι καιρός οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία αυτού του πολύπαθου τόπου, να υιοθετήσουν μια καθαρά πατριωτική πολιτική, και να θέσουν στρατηγική καθαρά προς ώφελος του λαού και της Πατρίδας μας πριν να είναι αργά!

Με πίστη Στο Θεό και στο Έθνος,
Άλκιμος Νεολαία Ελλήνων Κύπρου -Α.Ν.Ε.Κ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου