«Αν λαχταράς τη λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις. Μόνος σου παρ ̓ την αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις»

Η ιστορία της Α.Ν.Ε.Κ!


Η Α.Ν.Ε.Κ  ιδρύθηκε το 1993 από μια ομάδα νεαρών μαθητών Λυκείων της Κύπρου, μακριά από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες, όπως πολλές φορές προσπάθησαν να τηνκατηγορήσουν. Η οργάνωση, η οποία έχει μέλη σε Λύκεια της πατρίδος μας, έχει ως μόνο σκοπό την εθνική, θρησκευτική και πνευματική αφύπνιση των μαθητών του νησιού μας, μακριά από «κρυφά» κοντύλια πολιτικών γραφείων, μακριά από αναχρονιστικούς όρους και διχαστικούς χαρακτηρισμούς.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


 Η επιτακτική ανάγκη για αφύπνιση, που δημιουργήθηκε με το σταδιακό εφησυχασμό μετά την τουρκική εισβολή, ώθησε  στη δημιουργία της οργάνωσης αυτής, που όμως παρέμεινε και παραμένει μυστική, για ευνόητους λόγους, αφού κατά διαστήματα χαρακτηρίστηκε ως παρακρατική, αναρχική, πατριδοκαπηλευτική, «οργάνωση φάντασμα», σωβινιστική, χαρακτηρισμοί που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα...


Η Α.Ν.Ε.Κ υποστηρίζει εξ’ αρχής τα ΕλληνοΧριστιανικά ιδεώδη της φυλής μας, και ουδέποτε υποστήριξε οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο και θέσεις, αλλά με κέντρο το Έθνος και την Ορθοδοξία, μέσω του γραπτού τύπου όλων των μορφών, μάχεται γι’ αυτά, αγνά και με αίσθημα πατριωτισμού, εθνισμού και ιερού καθήκοντος. Ακόμα και στο έμβλημα της οργάνωσης, το όνομα Α.Ν.Ε.Κ αναγράφεται έτσι που να σχηματίζει τον τρόπο που γίνεται κατά την Ορθόδοξη Παράδοση ο Σταυρός στην προσευχή μας.

Το έμβλημα της Α.Ν.Ε.Κ!


Το ίδιο το όνομα είναι μια μικρή παραλλαγή της ιστορικής οργάνωσης νεολαίας την περίοδο της εθνικής εποποιίας του 1955-59, της Α.Ν.Ε της οποίας τα αρχικά σημαίνουν Άλκιμος Νεολαία Ε.Ο.Κ.Α. Χωρίς να τολμούμε να συγκριθούμε με την εθνική αυτή οργάνωση που διαδραμάτισε τεράστιο και σημαντικό ρόλο στον αγώνα της θρυλικής Ε.Ο.Κ.Α. και της εθνικής παλιγγενεσίας, ευελπιστούμε να συνεισφέρουμε κι εμείς στην αφύπνιση των άλλων εφήβων του νησιού μας μέσα από τη λήθη που δυστυχώς μας βούλιαξαν τα ξεπουλήματα των πολιτικών, δικών μας και ξένων.

Άγγλος στρατιώτης χτυπά χωρίς έλεος μαθητή  που αντιστεκόταν.


Καθόλα αυτά τα χρόνια, φτάνοντας αισίως στο 2011, η οργάνωση παρέμενε και παραμένει στα χέρια της νεολαίας, χωρίς να μολυνθεί από «άλλους» εξωγενείς παράγοντες. Η δράση της σεβόταν πάντοτε τις σχολικές περιουσίες. Η τοιχοκόλληση φυλλαδίων και πανό φαίνεται ο καλύτερος τρόπος για τη δράση της οργάνωσης, αφού μόνο μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να περάσουν εύκολα τα μηνύματα στους συμμαθητές μας. Έτσι διατηρείται και η μυστικότητα των μελών της οργάνωσης αφού σκοπός δεν είναι η προσωπική μας ανάδειξη.

Προκύριξη της Α.Ν.Ε.Κ! 

Η αναγραφή στο έμβλημά μας «ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ» είναι η όλη σύνοψη των ιδεών της Α.Ν.Ε.Κ., και κατευθυντήριος γνώμονας της όλης δράσης μας. Ειδικότερα σήμερα που επικρατεί ένας καθησυχασμός συνειδήσεων, αν όχι συναγελασμός, πολύ περισσότερο μετά την απόρριψη του «σχεδίου» Ανάν, είναι ιερό χρέος και αγώνας μας να κρατήσουμε τη νεολαία άγρυπνη στις επάλξεις του καθήκοντος και της αγάπης στο Θεό και την Πατρίδα. Δεν περιμένουμε θαύματα. Μόνο αγωνιζόμαστε...
Με πίστη στο Θεό και στο ΈθνοςΆλκιμος Νεολαία Ελλήνων Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου