«Αν λαχταράς τη λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις. Μόνος σου παρ ̓ την αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις»

Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα - Ανασυκρότηση τώρα!


"Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου"


Το Νοέμβριο του 1993, διακηρύχθηκε από τις Κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου με σκοπό την προάσπιση του Ελληνοκυπριακού χώρου από κάθε εξωτερική απειλή, το "Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου" με καθαρά αμυντικό χαρακτήρα, που έχει ως σκοπό την αποτελεσματικότερη αμυντική θωράκιση του χώρου Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς.

Η αλυσίδα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και η Κύπρος αποτελούν για την Τουρκία αναχώματα που παρεμποδίζουν την επέκτασή της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Για τον λόγο αυτό επιδιώκει την αποστρατικοποίηση και τον έλεγχό τους. Ο γεωγραφικός και αμυντικός χώρος Κύπρου και Ελλάδας είναι ενιαίος. Η Τουρκία έχει δεσμεύσει στην Κύπρο ένα αξιόμαχο Σώμα Στρατού, παρα-τεταγμένο έναντι της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και των Ελλαδικών δυνάμεων. Η Ελλάδα, πέραν της συμβατικής και ηθικής υποχρέωσής της για τον Ελληνισμό της Κύπρου, έχει και ζωτικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Καστελλόριζο απέχει 170 ν.μ. από την Κύπρο. Η αποκλειστική οικονομική ζώνη και υφαλοκρηπίδα επεκτείνεται μέχρι τα 200 ν.μ. από την Κύπρο. Στον χώρο αυτό, που επραγματοποιείτο η Ελλαδική άσκηση ΤΟΞΟΤΗΣ, σήμερα πραγματοποιείται η Τουρκική ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ.


Ένας ακόμα τρόπος για να μας αφελληνίσουν, να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποια είναι η μητέρα μας πατρίδα γιατί τότε ήμασταν κάτω από την σκέπη της μητρός πατρίδος και δεν φοβόμασταν κανένα ξένο. Εμείς δεν ξεχνούμε και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να επιβιώσουμε σε αυτόν τον τόπο. Θα αγωνιστούμε για να παραδώσουμε στους επόμενους που έρχονται ΌΧΙ μια Κύπρο τουρκοποιημένη αλλά μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει στρατιωτική συνεργασία και με άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, η Αρμενία, η Γαλλία. Το κύριο όμως και βασικό στήριγμά μας για επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου είναι η Ελλάδα, με την οποία οι σχέσεις επεκτείνονται πέραν της απλής στρατιωτικής συνεργασίας. Λόγω του μεγέθους της η ΚΔ δεν μπορεί να προβάλει αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα προς την πολεμική μηχανή της Τουρκίας.

Γι’ αυτό ζητούμε:
-Να αυξηθεί η Μαχητική Ισχύς της ΕΦ. Αυτό προϋποθέτει αύξηση των ΠΥ άμυνας της ΚΔ.
-Να αναζωογονηθεί το δόγμα του ΕΑΧ. Αυτό προϋποθέτει πολιτική βούληση Κύπρου-Ελλάδος.
Υπάρχει αδήριτη ανάγκη να γίνουν και τα δύο, το ταχύτερο δυνατό.

"Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε κι εμάς, της Κύπρου τα Ελληνόπουλα, ποτέ μην τα ξεχνάς!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου